-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:18349 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:8

كيفيّت اقتداي كسي كه در ركعت دوّم به بعد، به جماعت مي رسد چگونه است؟
چنانچه در نماز چهار ركعتي وارد جماعت شويم و بخواهيم در ركعت دوّم، به امام جماعت اقتدا كنيم مي توانيم تا موقعي كه امام در ركوع است - مانند ركعت اوّل - به او اقتدا كنيم; به گونه اي كه در ركوع به امام برسيم و امام كه شروع به تشهد كرد ما احتياطاً به حالت تجافي(نيم خيز)، قرار گرفته، تشهد را آهسته، مي خوانيم و امام كه برخاست ما نيز برمي خيزيم و در حالي كه ركعت دوّم ما ركعت سوّم امام است، حمد را آهسته مي خوانيم و اگر وقت داشته باشيم سوره را نيز مي خوانيم و به ركوع مي رويم و اگر وقت نداشتيم و احساس كرديم كه ركوع امام را درك نخواهيم كرد، به حمد اكتفا مي كنيم وبه ركوع مي رويم و پس از خواندن دو سجده و تشهد، ركعت دوّم ما پايان مي يابد، و نظر به اين كه امام جماعت ركعت سوّم را تمام كرده و براي ركعت چهارم و خواندن تسبيحات اربعه برمي خيزد، ما نيز بايد برخيزيم و با خواندن تسبيحات اربعه(ولو يك مرتبه) به امام ملحق شويم.
وقتي امام پس از دو سجده ي ركعت چهارم براي تشهد و سلام نشست، ما كه ركعت چهارم را نخوانده ايم، احتياطاً به حالت تجافي(نيم خيز) قرار مي گيريم و تشهد را آهسته مي خوانيم سلام نماز را نمي دهيم و امام كه سلام داد، بلند مي شويم و ركعت آخر خود را مي خوانيم.
و چنانچه بخواهيم در ركعت سوّم يا چهارم امام، در حالي كه او مشغول خواندن تسبيحات است، اقتدا كرده، وارد جماعت شويم; يا بايد به گونه اي اقتدا كنيم و وارد نماز شويم كه تا امام ايستاده بتوانيم حداقل، حمد تنها را بخوانيم و اِلاّ بنابر احتياط واجب بايد صبر كنيم امام به ركوع برود آنگاه تكبير گفته، در ركوع به امام برسيم; ولي اگر ما در حال قيام امام تكبير بگوييم و حمد نخوانيم و با امام به ركوع برويم، نمازمان اشكال خواهد داشت.

( بخش پاسخ به سؤالات )
             احـكام
             عبادات                         نماز                         نماز قضا و...

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.